Szolnoknak köszönheti az ország Nagy Márton minisztert

Megosztás

Elég korán komoly életpályát futott be az Orbán-kormányok regnálása idején, idén már a miniszterségig vitte, ami a Fidesz felépítését ismerve a maximum lehet, amit Nagy Márton el is ért. Bár még egy hónapja sincs, hogy kinevezték, máris komoly “hírnevet” szerzett magának az Orbán Viktor-féle megszorítócsomag adóemeléseivel.

Szolnokon született 1976-ban és városunkban is érettségizett. Közgazdászi diplomáját már a fővárosban szerezte 1999-ben. 2015-ben már a Magyar Nemzeti Bank alelnökeként dolgozhatott, majd két évvel ezelőtt miniszteri megbízotti tisztséget kapott. Idén májustól pedig az újabb Orbán-kormány gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli minisztere.

A jegybank alelnökeként részt vett többek között a növekedési hitelprogram életre hívásában (2010), a devizahitelek forintosításában (2014), az MKB Bank szanálásában (2014), és a Budapesti Értéktőzsde államosításában (2015). (Wikipedia)

2015 decembere és 2017 márciusa között a Budapesti Értéktőzsde elnöke volt. Nem tudjuk, pontosan mit tanítottak neki közgazdaságtanból, de ahogyan azt a Borsod24 megírta, eddig nemzetközi szinten finoman szólva sem arat sikert. Az egyik különadóval sújtott légitársaság megígérte, hogy elküldi Nagy Mártonnak a “közgazdaságtan hülyéknek” című könyvet, mert annyira logikátlan lépésekkel kezdte munkáját az ötödik Orbán-kormány is, hogy bármi áron is pénzt szerezzen az elhibázott gazdaságpolitika és a hatalmas mértékű választás előtti osztogatás kompenzálására.

Kapcsolódó cikkek